Domů - Novinky
Menu
Domů - Novinky
Co je to Anti-aging
AMPS ČR
Poradna
Akce AMPS ČR
Členství, registrace
Test dlouhověkosti
ANTI-AGING magazín
ANTI-AGING ordinace
Na Vaše dotazy odpovídá
MUDr. Monika Golková

MUDr. Monika Golková





 
 
Kdo je online
Worldwide
English speaking visitors, click here
Anti-Aging magazín
Protistarnuti.cz
Protistárnutí.cz
Hledat
hledat...
2477026
Herpetické viry jsou všudypřítomné
Autor: AMPS ČR   

Herpes simplex Virus Herpes-simplex typ 1 (HSV-1) je původcem oparu. Infikováno je a virus aktivně šíří více než 85% obyvatelstva. U přibližně třetiny postižených se v důsledku latentního zatížení virem periodicky objevuje opar a rovněž virově podmíněné léze v oblasti úst nebo oka.

První infekce virem se často objevuje již v dětském věku a probíhá bez symptomů. Virus často přetrvává nepozorován v nervových buňkách a příležitostně vypukne a nepříjemně se projeví v podobě svědících, pálících a mokvavých puchýřků.

Vysoká nakažlivost

Herpetické viry se přenášejí primárně dotykem. Postižení by se měli proto vyhýbat dotyku lézí, aby přenos na jiné části těla nebo osoby ztížili.

Pozor na varovné příznaky

Stres, nachlazení, hormonální výkyvy (menstruace, těhotenství), fyzické zatížení, všeobecné oslabení imunity, ale i intenzívní opalování (na pláži, ve vodě i na horách) aktivují viry a způsobují, že se stěhují z nervových buněk směrem na povrch těla. Objeví se první náznaky, jako je svědění nebo nepříjemný pocit napětí - vzniká opar.

Silný proti oparům (produkt L-Lysin)

L-Lysin je esenciální aminokyselina vyskytující se převážně v potravinách zvířecího původu. Tato aminokyselina má neobyčejný význam pro biosyntézu proteinů a tím pro výstavbu tělu vlastních bílkovinových struktur (kolagen, zuby, kosti a svaly). Mimořádný význam má L-Lysin při šetrném boji proti herpetickým infekcím způsobujících opar.

L-Lysin při něm tlumí transportní mechanismus L-argininu v buňkách, aminokyseliny důležité pro rozmnožování viru. Současné výzkumy ukazují, že esenciální aminokyselina L-Lysin působí proti herpetickým infekcím a prodlužuje období bez oparu. Rovněž může významně zkrátit fázi regenerace intaktní kožní bariéry. Cílené a úspěšné léčení oparu vyžaduje dodání 1500 mg L-Lysinu denně, pokud možno ve formě čisté substance.

Doporučení proti oparu

  • Posílení imunitního systému - jsou-li posíleny obranné síly, má virus malou šanci. Nejlepší podporou fungujícího imunitního systému je dostatečné zásobení vitálními látkami a vydatný spánek a pohyb.
  • Ochrana před sluncem - používejte ochranu proti slunci s vysokým UV faktorem pro rty, protože ultrafialové záření poškozuje buňky a podněcuje propuknutí herpetické infekce.
  • Cílené nasazení mikroživin - zinku, vitamínu D3 a vitamínu C aktivně přispívá k posílení obranyschopnosti. Společně s L-Lysinem je možné imunitní systém stabilizovat a vyhnout se tak vzniku oparů.
  • Hygiena – je nezbytná příslušná hygiena rukou, protože se jinak infekce snadno přenese na jiné části těla (prsty, oči, genitální oblast), zvláště po rozškrábání puchýřků oparu.
  • Vyhněte se L-argininu - Vyhýbejte se potravinám jako jsou ořechy, hrozinky, želatina a čokoláda. Ty obsahují velké množství L-argininu, který může podpořit akutní vypuknutí oparu.

Následující potraviny obsahují ve 100 gramech toto množství L-argininu:

Potravinymg argininu/100g
burské oříšky3460 mg
pšeničné klíčky2250 mg
sójové boby2200 mg
lískové ořechy2030 mg
garnáty1740 mg
kuře, maso z prsou1350 mg
maso z tuňáka1250 mg
vlašské ořechy1140 mg
ovesné vločky870 mg
1 slepičí vejce, středně velké450 mg

V případě dotazů nebo pro objednávku nás kontaktujte na telefonním čísle +420 602 234 004 nebo na e-mailu Tato adresa je chráněna proti spamování, pro její zobrazení potřebujete mít Java scripty povoleny

 
Předchozí   Další
 
© 2005-2011 AMPS ČR - Asociace medicíny proti stárnutí
Realizace: BTX